paper-3213924_1920

De impact van corona op liquiditeit: 3 tips om liquiditeitsproblemen te voorkomen

Hoe is het gesteld met de liquiditeit van jouw onderneming? De kans is groot dat er een verschil is tussen jouw liquiditeitspositie vóór en ná de corona-crisis. Helaas is de impact van het virus op het bedrijfsleven groot. Iedereen lijkt te worden getroffen en wanneer jij geen geld binnenkrijgt van klanten, bemoeilijkt dit jou om je eigen leveranciers te kunnen betalen. Een benarde positie dus. Wat je eraan kunt doen? In dit artikel delen wij drie tips om liquiditeitsproblemen te voorkomen.

1. Wees er snel bij en blijf aanwezig

Vooral kleine ondernemingen, zzp-ers en freelancers hebben het in tijden van corona moeilijk. Ze zijn geen ‘grote spelers’ en worden daardoor snel over het hoofd gezien. Echter, is het voor jou als ondernemer natuurlijk even belangrijk dat facturen worden betaald als voor een bedrijf dat misschien meer aanzien en groter is. De oplossing is om er kort bovenop te zitten. Ook jij hebt recht op de betaling van jouw facturen. Wees er dus snel bij als een betalingstermijn wordt overschreden en blijf de klant nabellen.

We snappen dat dit een vervelende klus is: Daarom nemen wij het debiteurenbeheer graag van je over. Dat scheelt jou tijd, moeite en je kan je focus houden op wat écht belangrijk is: wel zo efficiënt.

2. Zzp-er? Haal liquiditeit naar voren door je factuur te verkopen.

Helaas geldt in tijden van corona dat het nabellen van klanten soms geen direct effect heeft, hoe prominent je ook aanwezig bent. Wij raden je dan ook aan je zo snel mogelijk te verdiepen in de mogelijkheden tot financiering vanuit de overheid – als je dit nog niet hebt gedaan. Als je op dit moment een opdracht uitvoert, zal je ook je facturen versturen. Ook jouw opdrachtgever doet er alles aan om het hoofd boven water te houden, en betaalt facturen liever wat later dan normaal. Als je de factuur door ons laat versturen, heb je direct je geld! Ook hier geldt dus: onderneem zo snel mogelijk actie als je liquiditeitsproblemen wilt voorkomen.

3. Laat je debiteuren behandelen door een professional

Wij begrijpen dat het moeilijk is om de hele dag bezig te zijn met het binnen harken van facturen die al betaald hadden moeten zijn. Dat jij vermoeid en geïrriteerd raakt is dan ook niet zo gek. Echter, kunnen opspelende emoties wél hun invloed hebben op jouw relatie met klanten en, bovendien, op de snelheid waarmee betalingen uiteindelijk zullen gaan binnenkomen. Een gouden tip is dan ook om je zorgen uit handen te geven. Gun jezelf een tussenpersoon om échte liquiditeitsproblemen, nu en in de toekomst, uit de weg te gaan.

Wil jij jouw debiteurenbeheer uitbesteden? Klik op de link voor meer informatie, of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor je klaar!