Factoring-bij-bedrijfsovername

Bedrijf overnemen? Factoring: een deel van je financieringsoplossing

Waar je bij de term factoring in eerste instantie waarschijnlijk denkt aan debiteurenbeheer, kan dit ook een goede vorm van financiering zijn bij overname van een bedrijf, of bij een management buy-out. Hieronder leggen wij de mogelijkheden tot financiering door middel van factoring uit en zetten wij direct een aantal voordelen voor je op rij.

Welke verschillende manieren van financiering zijn er?

Omdat overname van een onderneming vaak met grote bedragen gemoeid gaat, zijn de mogelijkheden tot financiering vaak beperkt. De meest gekozen vorm van financiering bij een bedrijfsovername is een bankkrediet. Echter, stelt een bank vaak harde eisen aan een lening en moet deze in de meeste gevallen gecombineerd worden met een andere financieringsoplossing; het stapelen van financieringen. Doorgaans moet nog 50% van de overnamesom elders worden gefinancierd. Soms zijn er geïnteresseerde investeerders voorhanden, of kunnen deze worden bereikt door middel van crowdfunding. In sommige gevallen is het mogelijk om tegen een relatief hoge rente een achtergestelde lening af te sluiten bij een bank of private investeerder. Naast voorgenoemde vormen van financiering, kan ook het verkopen van vorderingen en facturen uitkomst bieden.

Wat is factoring?

Factoring, of debiteurenbeheer, kan dus niet alleen worden ingezet als vorm om debiteuren of facturering uit te besteden; het is ook zeer geschikt als financieringsoplossing. Als betrouwbare financieringspartner neemt FactorInck de facturen van de door jou over te nemen onderneming over. Wij dragen zorg voor de afhandeling en incasseren, jij ontvangt direct 100% van het debiteurenbedrag minus onze vergoeding, de factorfee. Op deze manier hoef je geen geld te lenen buiten jouw organisatie, maar maak je geld beschikbaar vanuit het over te nemen bedrijf.

De voordelen van factoring als financieringsoplossing

Aan jouw keuze voor factoring als financieringsoplossing zitten grote voordelen ten opzichte van andere vormen van financiering. Dit zijn de belangrijkste voordelen op rij:

  • factoring is mogelijk tegen ruimere normen dan het bankkrediet;
  • maakt geld beschikbaar binnen de over te nemen onderneming;
  • binnen 48 uur na facturatie het geld op jouw rekening;
  • ook dekking op buitenlandse debiteuren;
  • geen hoge rentes, maar een vooraf duidelijk afgesproken factorfee;
  • meer tijd om je te focussen op de overname, in plaats van op openstaande debiteuren;
  • uitstekend geschikt voor snelgroeiende ondernemingen.

Meer weten over factoring bij bedrijfsovername? Neem contact met ons op

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van factoring als financieringsoplossing voor de door jou geplande bedrijfsovername? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.