factoring2

De 3 grootste misverstanden over Factoring!

Heb jij weleens een gesprek met een goede vriend of zakenrelatie  gehad over factoring? Misschien overweeg je factoring in te schakelen voor jouw bedrijf, maar weet je er nog niet veel van af. Logisch dat jij eerst advies wilt inwinnen bij een bekende die jij vertrouwt. Helaas merken we dat er nog weleens vooroordelen over factoring bestaan. Het zou zonde zijn als jij jouw besluit laat beïnvloeden door slechte voorlichting of je keuze baseert op de vooroordelen die er over factoring bestaan. Daarom bespreken wij in dit artikel de 3 grootste misverstanden over factoring. Ben jij klaar voor de waarheid?

Misverstand 1: factoring is duur, zeker voor een mkb-er zoals jij

Eén van de grootste misverstanden over factoring is dat dit duur of onbetaalbaar zou zijn. Ja, je betaalt per overgenomen factuur een factorfee. Deze wordt vooraf afgesproken en is transparant. De factorfee omvat zowel de administratieve kosten, zoals het nabellen van niet-betalende klant maar ook de overdracht van het risico. Vergeet niet dat jij je geld ook krijgt als jouw klant uiteindelijk helemaal niet betaalt (doordat hij bijvoorbeeld failliet is gegaan). Tegen dit risico dekt de factoringverstrekker zichzelf logischerwijs in. Wat ook vaak wordt vergeten, is de tijd die je normaal gezien kwijt bent aan het nabellen van klanten. Jij weet als geen ander hoe kostbaar tijd kan zijn. In het geval van factoring uitbesteden staat het geld binnen 48 uur op jouw rekening, zonder dat jij hier zelf ook maar iets voor hoeft te doen!

Misverstand 2: pas nou op, voor je het weet zit je vast aan een wurgcontract!

Een ander groot misverstand gaat over het afsluiten van contracten waarin je zelf niets meer te zeggen hebt. Een factoringbedrijf probeert jou echt niet op te lichten, het doel is juist om jou te helpen dit soort lasten te verlichten! Bij FactorInck werken wij volgens onze eigen principes: altijd transparant en eerlijk en zonder ingewikkelde contracten. Bij FactorInck bepaal je zelf welke facturen je wenst over te dragen. Past het niet (meer)? Of heb je geen geld meer nodig? Dan krijg je geen boetes of andere kosten. Wij hebben geen opzegtermijn. Simpel en eenvoudig. Sterker nog: onze voorwaarden passen op een bierviltje en je kunt ons altijd bereiken voor overleg of een kop koffie. Geen wonder dat onze klanten ons vaker zien als partner, dan als externe beheerder van hun debiteuren.

Misverstand 3: je debiteurenbeheer uit handen geven kost je meer tijd dan zelf je debiteuren regelen

Zeg eens eerlijk: denk jij écht dat dit klopt? Jouw debiteurenbeheer uitbesteden kun je vergelijken met het inhuren van een boekhouder. Je kunt alle facturen gewoon digitaal bij ons indienen en de uitbetaling wordt binnen 48 uur gedaan. Dit betekent dat het geld snel op jouw rekening staat, zonder verdere moeite. Het enige dat jij hoeft te doen, is jouw facturen online indienen. Dat kost toch veel minder tijd dan iedereen nabellen die niet op tijd heeft betaald?

Heb je vragen aan ons? Stel ze gerust! Neem contact met ons op. Wat je van ons kunt verwachten is een eerlijk en transparant antwoord.