Zo krijg je direct geld voor de financiering van jouw werkkapitaal

Veel ondernemers zitten door de aanhoudende coronacrisis met de handen in het haar. De financiële middelen in kas raken op en het wordt steeds moeilijker om de dagelijkse bedrijfsvoering op een financieel gezonde manier te laten verlopen. Heb jij op dit moment ook moeite met de financiering van jouw werkkapitaal? Vraag jij je af: hoe vlieg ik dit aan in tijden van een pandemie? Ook tijdens de coronacrisis kan factoring uitkomst bieden voor jouw bedrijf. In dit artikel leggen we uit hoe je met factoring geld kunt vrijmaken om de financiering van jouw werkkapitaal soepel te laten verlopen.

Wat is werkkapitaal financiering?

Werkkapitaal financiering is voor veel ondernemers de grootste financieringsbehoefte. Met werkkapitaal financiering bedoelen we de financiële middelen die nodig zijn om de dagelijkse bedrijfsvoering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen van salarissen of openstaande rekeningen aan leveranciers. Het werkkapitaal gaat over vlottende activa zoals voorraden, debiteuren en crediteuren, kortlopende schulden en liquide middelen. Investeringen in bedrijfsmiddelen, zoals bijvoorbeeld computers of machines, vallen niet onder het werkkapitaal.

Dit is hoe je kunt zorgen voor de financiering van jouw werkkapitaal

Zit je krap bij kas en denk je erover om een externe financiering af te sluiten om te blijven zorgen voor voldoende werkkapitaal? We raden aan eerst te kijken naar de financiële ruimte binnen jouw eigen bedrijf. Kun jij beter omgaan met jouw voorraden en hierdoor geld vrij maken? En hoeveel tijd besteed jij eigenlijk aan jouw debiteurenbeheer? Misschien bel jij debiteuren na, maar geven ze aan dat zij jou nog niet kunnen betalen. Heel frustrerend, want jij hebt het geld hard nodig en bovendien heb je recht op deze achterstallige betalingen. Hier komt factoring om de hoek kijken.

Factoring als werkkapitaal financiering

Factoring kan uitkomst bieden voor de financiering van jouw werkkapitaal. Doormiddel van debiteurenfinanciering wordt het geld uit openstaande rekeningen binnen 24 uur op jouw rekening gestort en direct beschikbaar als liquide middelen. Zo kun je het geld uit debiteuren gebruiken voor het financieren van jouw werkkapitaal. Het risico van een niet-betalende debiteur komt bovendien volledig bij ons te liggen. Voor het overnemen en voorschieten van jouw debiteuren rekenen wij slechts een vooraf afgesproken factorfee.

Wil jij direct geld ontvangen voor de financiering van jouw werkkapitaal en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van factoring voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.