Mijn klant betaalt de facturen niet: hoe pak ik dat aan?

Er is niets zo vervelend als een klant die niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. Als ondernemer ben je niet alleen veel tijd kwijt aan het nabellen van dit soort klanten; het kost ook nog eens de nodige frustraties. Misschien kom jij zelf wel in de problemen doordat je onvoldoende geld binnenkrijgt om aan je eigen betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Heb jij vaak te maken met achterstallige betalingen van klanten? Wat doe je als een klant niet betaalt? In dit artikel lees je alles over de aanpak van jouw debiteurenbeheer. Hiermee bespaar jij jezelf veel tijd en frustraties en kun je in de toekomst zelfs jouw geld op tijd gaan ontvangen!

Voorkomen is beter dan genezen

Het proces van geld innen begint bij de facturen die je stuurt naar jouw klanten. Neem deze eens goed onder de loep. Staan jouw voorwaarden duidelijk op de factuur vermeld? Veel ondernemingen kiezen ervoor om hun voorwaarden enkel op de website te vermelden of bij te voegen in een aparte bijlage. Hierdoor is voor de betalende partij niet altijd duidelijk welke voorwaarden voor hem van toepassingen zijn. In de voorwaarden kun je een boete opnemen voor te laat betaalde facturen. Wist je dat het wettelijk is toegestaan om hiervoor een percentage van het totaalbedrag te rekenen? Een gewaarschuwde klant telt voor twee; als de klant niet betaalt volgt een boete en dit zal hij willen voorkomen. Als jij jouw voorwaarden vooraf duidelijk maakt, bijvoorbeeld door ze op de achterkant van de factuur te vermelden, voorkom je een lakse opstelling van de klant ten opzichte van jouw factuur. Kom je er niet uit? Jouw facturatie uitbesteden heeft een aantal grote voordelen. Zo kun je bij FactorInck je geld al binnen 24 uur na het versturen van je facturen op je rekening verwachten.

Help! Mijn klant betaalt niet

Zijn jouw facturen in orde, maar heb je nog altijd te maken met niet betalende klanten? Veel ondernemers houden zich liever niet bezig met het nabellen van achterstallige betalingen. Logisch; als jij je eigen bedrijf runt heb je genoeg andere zaken om je mee bezig te houden en het nabellen van een klant die niet betaalt is bovendien een frustrerende taak. Soms moet je de klant zelfs een aantal keer bellen voor hij eindelijk tot betaling overgaat. Gelukkig kun je het innen van achterstallige betalingen ook overlaten aan een andere partij. Je kunt dus je debiteurenbeheer uitbesteden, zodat jij je weer bezig kunt houden met de leukere zaken van het ondernemen!

Wil je meer weten over factoring en wat wij kunnen betekenen voor jouw onderneming? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.