FAQ'S

Zie hieronder de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur een bericht of bel met Jasper of Mark.

Factoring is een vorm van financiering waarbij je als ondernemer je factuur overdraagt aan een factormaatschappij. In ruil voor een vergoeding (percentage) ontvang je vervolgens direct (onder aftrek van die vergoeding) de betaling van je factuur. FactorInck biedt American Factoring aan.

Als we je hebben gesproken! Dat wij begrijpen wat jouw activiteiten zijn. Alleen als wij weten wat jij doet kunnen we onze dienstverlening inrichten. Het moet passen bij jouw activiteiten. Past het niet? Dan zoeken we naar een passende oplossing.

We kijken samen naar je debiteurenportefeuille en bepalen dan wat verstandig is om te doen.

Wij zijn flexibel en je bent zelf baas over wat je wel en niet wil verkopen. Het is wel verstandig om per klant te beslissen of je je facturen wilt verkopen.

Jazeker! Wij gebruiken jouw sjabloon, jouw logo’s, jouw enveloppen en jouw huisstijl. Jij stuurt de factuur naar ons, wij zorgen voor verzending zowel per e-mail als hardcopy.

Wij sturen de factuur naar jouw klant. Dat doen we exact op dezelfde manier als jij dat doet. Hij gaat zowel per e-mail als per post. Het enige verschil is dat wij op de factuur vermelden dat jouw klant aan ons moet betalen. Dat staat in de voetnoot van de factuur.

Ja dat kan in principe wel op Europese klanten. Buiten de EU moeten we met elkaar afstemmen, maar vaak kan het wel. Belangrijk is dat jouw buitenlandse klant kredietwaardig is. Wij vragen altijd vooraf een kredietlimiet op bij een kredietverzekeraar.

In principe tot maximaal 90 dagen na factuurdatum. Alle klanten die een langere betalingstermijn hanteren dan 60 dagen moeten we met elkaar bespreken.

Als er geen afgeronde prestatie is geleverd kunnen we jouw factuur niet kopen. Er moet dus een product verkocht of een dienst geleverd zijn. Als je twijfelt dan bel je ons toch gewoon even.

Als de factuur voldoet aan de afspraken, kunnen we binnen 48 uur de betaling naar je rekening uitvoeren.

Heel simpel! Wij betalen altijd 100% van je factuur, minus onze kosten (inclusief BTW). Je weet vooraf welke kosten wij rekenen, daar hebben we afspraken over gemaakt. Je weet dus hoeveel liquiditeit de verkoop van je factuur oplevert. En mocht blijken dat jouw klanten eerder betalen dan je van tevoren hebt aangegeven, dan passen we de tarieven aan. Dat geldt natuurlijk ook voor de situatie dat de klant veel later betaalt dan van tevoren afgesproken. Dat is wel zo transparant.

Je betaalt een percentage van je factuurbedrag. Dit percentage is afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijkste is de betalingstermijn die je met jouw klant bent overeengekomen; 15, 30, 45 of 60 dagen na factuurdatum. Daarnaast is het belangrijk dat wij een kredietlimiet van onze kredietverzekeraar hebben ontvangen.

Dat je de perfecte oplossing hebt gevonden voor je werkkapitaal!

Dat betekent wel dat hij zijn factuur moet betalen aan FactorInck. Je klant moet wel akkoord gaan met de verkoop van de factuur. Als jij zijn inkoopvoorwaarden hebt geaccepteerd, kan het zijn dat je de factuur niet mag overdragen. Dat moet vooraf wel duidelijk zijn. Vanzelfsprekend zijn er passende oplossingen.

Als het gaat om betalingsherinneringen, dan hebben wij vooraf afspraken gemaakt over de manier waarop wij met jouw klant communiceren. Wij weten als geen ander hoe gevoelig de relatie tussen jou en je klant kan zijn. In sommige gevallen willen wij wel een bevestiging van jouw klant dat de factuur zal worden betaald.