3 zaken waar je rekening mee moet houden voor je bedrijfsfinanciering

Om een investering voor jouw onderneming te kunnen bekostigen, zijn in de meeste gevallen grote bedragen nodig. De kans is dus groot dat je om te kunnen investeren, geld zal moeten lenen. Of je nu in het opzetten of in leven houden van je bedrijf investeert, of geld nodig hebt voor de marketing van je bedrijf: de mogelijkheden tot financiering zijn vaak beperkt. In dit artikel zetten we 3 zaken op een rij waar je rekening mee moet houden als je een bedrijfsfinanciering rond wilt krijgen.

1. Een bank stelt harde voorwaarden voor bedrijfsfinanciering

Wie voor grote bedragen geld wil lenen, komt al snel uit bij een bank. Echter, stelt een bank harde eisen aan een lening. De bank wil zekerheid dat het door hen geïnvesteerde geld in de toekomst door jou terug zal worden betaald. Als bedrijf kun je hen die zekerheid in deze roerige tijden helemaal niet geven. Misschien heb jij het geld juist nodig om je bedrijf überhaupt in leven te kunnen houden. Om je onderhandelingspositie bij de bank te verbeteren kun je, voor je naar een bank toe stapt, proberen om alvast een deel van de financiering elders rond te krijgen. Als je bot vangt bij de bank en overige investeerders, biedt factoring uitkomst. Een factoring bedrijf bepaalt zijn eigen normen en denkt, ook in deze tijden, in oplossingen.

2. Houd rekening met de termijn waarop geld beschikbaar komt

Of het nu bij een bank is of bij andere investeerders: houd er rekening mee dat het regelen van een lening tijd kost. Je zult niet alleen een plan moeten overleggen waarin staat op welke manier jij het geleende geld wilt gaan besteden, maar er zal ook worden gevraagd naar een bewijs van de levensvatbaarheid van jouw bedrijf. Aan het aanvragen van een lening gaat dus de nodige voorbereiding vooraf, waarna je ook nog eens zult moeten wachten op de beoordeling van de door jou ingeleverde cijfers. Als je het geld snel nodig hebt, is factoring op openstaande debiteuren een oplossing. Het geld kan dan al binnen 48 uur op jouw rekening staan zodat je snel verder kunt.

3. Geld lenen kost geld; maar hierin zitten de verschillen

We weten het allemaal: geld lenen kost geld. Maar wist je ook dat de verschillen hierin erg groot zijn? Zo rekent een bank hoge rentes die ook nog eens plotseling kunnen veranderen. Kies je voor factoring, dan wordt in plaats van hoge en veranderbare rentes gerekend met een vooraf vastgestelde factorfee. Zo blijven jouw kosten overzichtelijk en kom je niet voor nare verrassingen te staan. Ook worden er bij factoring geen schulden opgebouwd, wat bij lenen bij de bank wel het geval is, en heb je het krediet sneller tot je beschikking.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken.